Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka maszynkowe z mąki pszennej tortowej i mąki owsianej. Są pyszne i łatwe do zrobienia.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 579
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 579
Składniki
Do miski wsypać mąkę owsianą i mąkę pszenną, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i budyń w proszku. Wbić jajko (dość duże) i dodać pokrojone na kawałki zimne masło. Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. W maszynce do mielenia mięsa zamontować przystawkę do robienia ciastek, wybrać jeden z otworów i porcjami wkładać zagniecione ciasto. Wychodzące paski ciasta układać na blaszce i dzielić nożem na pożądanej długości ciastka. Piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach. Wystudzić na kratce.