Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka maszynkowe z mąki owsianej

Ciastka maszynkowe z mąki owsianej

Autor:

Przepisów i artykułów: 466 Ocena: 3033

Dodano:

Odsłon: 2832

Kruche ciasteczka maszynkowe z mąki pszennej tortowej i mąki owsianej. Są pyszne i łatwe do zrobienia.

Składniki

  • 1szkl. mąki pszennej tortowej
  • 1szkl. mąki owsianej
  • 1/3szkl. cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka budyniu waniliowego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 duże jajko
  • 100g masła
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciastka maszynkowe z mąki owsianej

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę owsianą i mąkę pszenną, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i budyń w proszku. Wbić jajko (dość duże) i dodać pokrojone na kawałki zimne masło. Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. W maszynce do mielenia mięsa zamontować przystawkę do robienia ciastek, wybrać jeden z otworów i porcjami wkładać zagniecione ciasto. Wychodzące paski ciasta układać na blaszce i dzielić nożem na pożądanej długości ciastka. Piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach. Wystudzić na kratce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń