Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciastka miodowe są idealną przekąską o każdej porze roku. Świetnie smakują zarówno do orzeźwiającej lemoniady, jak i rozgrzewającej herbaty.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22278
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 127
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22278
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 127
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 141
Składniki
Miód na początek umieść w rondelku i podgrzej, aby delikatnie odparował. Następnie odstaw go do wystudzenia. Kiedy będzie całkowicie zimny, przejdź do robienia ciasta.
Przesianą mąkę wysyp na blat, dodaj szczyptę soli i cukier waniliowy. Masło wyciągnij z lodówki, pokrój w kostkę i przełóż na mąkę z dodatkami. Zacznij energicznie wyrabiać ciasto, a po chwili wlej miód. Połącz wszystkie składniki, aby masa była jednolita i gładka.
Uformuj kulę, zawiń w folię i umieść w lodówce na około godzinę. Po wyciągnięciu podziel na 2-3 części i każdą z nich rozwałkuj na placek o grubości około 4 mm. Wykrój okrągłe ciasteczka, wyłóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Każde ciastko oprósz cukrem białym. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 12-15 minut aż się zarumienią. Nie przeciągaj czasu pieczenia, kiedy ciastka zrobią się złote, bo będą twarde.