Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciastka z malinowym środkiem i kawałkami białej czekolady. Ciastka są kruche i chrupiące na brzegach, a mięciutkie w środku. Uczulenie na jajka jest dość często spotykane, i takie osoby prawie nie mogą jeść ciast i słodyczy, ponieważ większość ma w składzie jajka. Te ciasteczka nie mają jajek, a przy tym są tak pyszne, że robię je dość często, mimo, że nikt u mnie nie ma alergii na jajka :) Z podanej ilości wyjdzie około 20 sztuk ciastek, zwykle połowę zamrażam przed upieczeniem, a potem mam szybkie przekąski, które można upiec prosto z zamrażarki.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 788
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8140
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13015
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 358
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 125
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2225
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 788
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8140
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13015
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 358
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 125
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2225
Składniki
Maliny umyć i zostawić do osuszenia na ręczniku papierowym.
Masło, cukier i mleko utrzeć mikserem do białości, wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać czekoladę, wymieszać ciasto - na tym etapie już ręcznie, bo jest dość gęste.
Z ciasta odrywać kawałki około 50 g, spłaszczać i nakładać po około dwie maliny w środek. Ciasto zawinąć i spłaszczyć jeszcze raz, tak żeby maliny były w środku.
Piec w temperaturze 160 °C z termoobiegiem (180 °C grzanie góra-dół) przez około 15-18 min, aż ciasteczka lekko zarumienią się na brzegach. Chwilę chłodzić na blaszce, potem przenieść do na kratkę do wystudzenia.
Część ciastek już z malinami, można zamrozić przed upieczeniem. Piec tak jak świeżo przygotowane, tylko dłużej, około 20-25 min.