Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i sycące ciastka owsiane bez cukru. Pychotka!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 159
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104514
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9044
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 159
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104514
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9044
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
Utrzyj masło ze stewią. Dodaj jajko, aromat waniliowy, płatki owsiane i wszystko wymieszaj.
Wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia, dodaj do reszty masy. Na koniec wlej mleko, wsyp rodzynki i ponownie dobrze wymieszaj.
Ciasto nakładaj łyżką na blaszce wyłączonej papierem w odpowiednio dużej odległości tak, aby nie pozlepiały się podczas pieczenia. Delikatnie spłaszcz je, uklepując widelcem.
Ciastka piecz przez 15-20 minut do uzyskania złotego koloru. Przed podaniem poczekaj, aż ostygną.