Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z ogromną ilością nasion. Są banalnie proste w wykonaniu i zrobisz je w ekspresowym tempie.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Składniki
Masło za pomocą miksera ucieram z cukrem na gładką i puszystą masę. Następnie dodaje jajo, mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i łyżkę mleka. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączę.
W mniejszej misce mieszam ze sobą otręby owsiane, rodzynki, ziarna słonecznika i pestki dyni, które następnie przesypuję do ciasta. Całość mieszam dokładnie za pomocą łyżki.
Ciasteczka formowane za pomocą dłoni, układam na wyłożonej papierem blaszce. Piekę 15 minut w temp. 180 st. C.