Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciastka o niesamowitym smaku, to nie są typowe pierniki
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 86
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 32
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 64
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 86
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 32
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 64
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia , piekarnik rozgrzewamy do 200 * C .Miód rozpuszczamy z mlekiem, można go podgrzac , i potem ostudzić.W misce mieszamy wszystkie suche składniki.Dodajemy do suchej masy masło i rozdrabniamy palcami na " grubą kaszę ".
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z ostudzonym miodem z mlekiem. Wlewamy do mąki i mieszamy
Na blaszkę kładziemy łyżeczką nieduże placuszki, daleko od siebie bo bardzo się rozrastają .Dekorujemy migdałami lub płatkami. Pieczemy ok. 15 min.Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.