Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i nie za słodkie ciasteczka z dodatkiem ryżu, bez jajek i w wersji bezglutenowej.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 262
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 436
Polecam.
Odsłon: 817
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 262
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 436
Polecam.
Odsłon: 817
Składniki
Ryż gotujemy i go ugotowanego, ale jeszcze gorącego dodajemy olej kokosowy, aby się rozpuścił. Mieszamy i ostawiamy do ostygnięcia.
Śliwki blendujemy na mus, tylko żeby nie przesadzić i nie zrobił się zbyt lejący.
Do większej miski wrzucamy ryż, przesianą mąkę, cynamon, miód i mieszamy łyżką (ja zrobiłam to ręcznie, wtedy mam pewność, że dobrze wszystko się połączyło). Na koniec dodajemy śliwki i wszystko mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i odrobinę go natłuszczamy. Lekko zwilżonymi rękami formujemy kulki, spłaszczamy i układamy na papierze. Pieczemy 40 minut w 170 stopniach.