Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i nie za słodkie ciasteczka z dodatkiem ryżu, bez jajek i w wersji bezglutenowej.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 163
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104515
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 163
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104515
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Składniki
Ryż gotujemy i go ugotowanego, ale jeszcze gorącego dodajemy olej kokosowy, aby się rozpuścił. Mieszamy i ostawiamy do ostygnięcia.
Śliwki blendujemy na mus, tylko żeby nie przesadzić i nie zrobił się zbyt lejący.
Do większej miski wrzucamy ryż, przesianą mąkę, cynamon, miód i mieszamy łyżką (ja zrobiłam to ręcznie, wtedy mam pewność, że dobrze wszystko się połączyło). Na koniec dodajemy śliwki i wszystko mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i odrobinę go natłuszczamy. Lekko zwilżonymi rękami formujemy kulki, spłaszczamy i układamy na papierze. Pieczemy 40 minut w 170 stopniach.