Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasteczka na stół świąteczny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11591
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1245
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12173
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2691
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11591
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1245
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12173
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2691
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem, dodając stopniowo jajka i mleko. Następnie wsypać mąkę z migdałami i usiekać kruche ciasto. Uformować kulę, schłodzić i w między czasie zrobić nadzienie. Wszystkie składniki(oprócz rumu) zagotować na wolnym ogniu do zgęstnienia masy. Po ostudzeniu dodać rum. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wycinać szklanką krążki, na środek kłaść nadzienie i zlepiać w trzech miejscach w trójkąty. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze180 stopni około 20 minut. P[o upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.