Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasteczka na stół świąteczny.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4421
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423995
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4421
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423995
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem, dodając stopniowo jajka i mleko. Następnie wsypać mąkę z migdałami i usiekać kruche ciasto. Uformować kulę, schłodzić i w między czasie zrobić nadzienie. Wszystkie składniki(oprócz rumu) zagotować na wolnym ogniu do zgęstnienia masy. Po ostudzeniu dodać rum. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wycinać szklanką krążki, na środek kłaść nadzienie i zlepiać w trzech miejscach w trójkąty. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze180 stopni około 20 minut. P[o upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.