Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19450
Dodano: 21.12.2019
Odsłon: 587
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem, dodając stopniowo jajka i mleko. Następnie wsypać mąkę z migdałami i usiekać kruche ciasto. Uformować kulę, schłodzić i w między czasie zrobić nadzienie. Wszystkie składniki(oprócz rumu) zagotować na wolnym ogniu do zgęstnienia masy. Po ostudzeniu dodać rum. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wycinać szklanką krążki, na środek kłaść nadzienie i zlepiać w trzech miejscach w trójkąty. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze180 stopni około 20 minut. P[o upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 21 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Super uszki makuszki :))))))0 Kto głosował? | Odpowiedz