Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne :)
Drobne, kruche ciasteczka, przelozone dzemem i obsypane cukrem pudrem, czyli...
Odsłon: 8429
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 881
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 881
Składniki
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Rozpuścić margarynę, pozostawić do ostygnięcia. Cukier puder utrzeć na jednolitą masę z tłuszczem. Sodę oczyszczoną wymieszać z mąką. Dodać do tłuszczu z cukrem i razem połączyć.
Z ciasta dłońmi uformować ok. 50 małych kuleczek (lub mniej większych) Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej kulki, delikatnie spłaszczając dłonią.
Ciastka piec na środkowym poziomie piekarnika ok. 5 minut każdą porcję (lub jeśli robicie większe ciastka tak jak moje 10-15 minut). Następnie zdjąć z blachy i zostawić do ostygnięcia. Ostudzone ciastka posmarować dżemem i złożyć po dwa razem.
Przepisy Desery
Desery
Brownie z fasoli i bananów
Desery
FAWORKI
Desery
Sernik papieski
Desery
Smaczny orzechowiec z kawą
Brownie z fasoli i bananów
Smaczne i zdrowie brownie z fasoli i bananów to ciekawa alternatywa dla trady...
Odsłon: 47
FAWORKI
Kruche ciasto z dodatkiem, 3-łyżek 18% śmietany, bez spirytusu.
Odsłon: 88