Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka z dżemem

Ciastka z dżemem

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 207

Dodano:

Odsłon: 227

Pyszne i aromatyczne :)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Rozpuścić margarynę, pozostawić do ostygnięcia. Cukier puder utrzeć na jednolitą masę z tłuszczem. Sodę oczyszczoną wymieszać z mąką. Dodać do tłuszczu z cukrem i razem połączyć.

  2. Z ciasta dłońmi uformować ok. 50 małych kuleczek (lub mniej większych)
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej kulki, delikatnie spłaszczając dłonią.

  3. Ciastka piec na środkowym poziomie piekarnika ok. 5 minut każdą porcję (lub jeśli robicie większe ciastka tak jak moje 10-15 minut). Następnie zdjąć z blachy i zostawić do ostygnięcia. Ostudzone ciastka posmarować dżemem i złożyć po dwa razem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń