Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto krucho - drożdżowe. Z podanego przepisu wyszło ponad 40 ciastek. Ciasteczka przygotowuje się dzień wcześniej bo ciasto musi przez noc być w lodówce.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10456
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12884
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4625
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10456
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12884
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4625
Składniki
Mąkę przesiać, dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite i gładkie ciasto. Uformować kulę z ciasta, zawinąć w folię i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia obrać jabłka pokroić, na ćwiartki i posypać cynamonem. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na placek o grubości 2 – 4 mm. Szklanką wykrawać kółka. Na jedną połowę krążka nałożyć jabłko z cynamonem i przykryć drugą połową. Tak samo jak przy klejeniu pierogów. Sklejamy brzegi ze sobą z obu stron jabłka, pozostawiając otwór.
Gotowe ciasteczka ułożyć w niewielkich odstępach na wyłożonej papierem blaszce. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 – 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)