Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 2465
Dodano: 21.03.2018
Odsłon: 1409
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Wszystkie składniki oprócz czekolady umieszczamy w misce i mieszamy do powstania gęstego i klejącego ciasta.
Część czekolady kroimy na kawałeczki, a część ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tą startą dodajemy do ciasta i mieszamy, dzięki czemu dodatkowo zabarwi się na ciemno i na koniec dodajemy kawałki czekolady. Możecie całą tylko pokroić w kawałki lub zetrzeć na wiór, decyzja należy do Was.
Lekko zwilżonymi rękami formujemy kulki, rozpłaszczamy w dłoniach i umieszczamy na blaszce z papierem do pieczenia.
Możecie posypać dodatkami wedle uznania i pieczemy 15-20 min w 180 stopniach.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 21 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Biorę cała kratkę, Ty sobie nowe zrobisz ;)Świetne ciacha do wieczornej herbaty lub cappuccino :D Odpowiedzi: 2 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz