Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru)

Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru)

Autor:

Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 2465

Dodano:

Odsłon: 1409

Smaczne ciasteczka, które będą dozwolone nawet dla alergików.

Składniki

  • 2 szklanki mąki ryżowej
  • 40 g roztopionego masła/oleju kokosowego
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 1 jajo
  • niecałe pół szklanki wody
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • łyżeczka proszku do pieczenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru)

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz czekolady umieszczamy w misce i mieszamy do powstania gęstego i klejącego ciasta.

  2. Część czekolady kroimy na kawałeczki, a część ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tą startą dodajemy do ciasta i mieszamy, dzięki czemu dodatkowo zabarwi się na ciemno i na koniec dodajemy kawałki czekolady. Możecie całą tylko pokroić w kawałki lub zetrzeć na wiór, decyzja należy do Was.

  3. Lekko zwilżonymi rękami formujemy kulki, rozpłaszczamy w dłoniach i umieszczamy na blaszce z papierem do pieczenia.

  4. Możecie posypać dodatkami wedle uznania i pieczemy 15-20 min w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 marca 2018 Biorę cała kratkę, Ty sobie nowe zrobisz ;)
Świetne ciacha do wieczornej herbaty lub cappuccino :D
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń