Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka z masłem orzechowym i precelkami

Ciastka z masłem orzechowym i precelkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 36

Dodano:

Odsłon: 441

Łatwe w przyrządzeniu ciastka z masłem orzechowym i dodatkiem białej czekolady

Składniki

  • 300 g mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 100 g cukru białego
  • 100 g cukru brązowego
  • 200 g masła orzechowego
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • 200 g białej czekolady
  • precelki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciastka z masłem orzechowym i precelkami

Przygotowanie

  1. Masło wyciągamy około 2 godziny przed rozpoczęciem przygotowywania ciastek ,aby było miękkie.


    Przekładamy masło oraz masło orzechowe do miski. Dodajemy biały oraz brązowy cukier.

  2. Dodajemy proszek do pieczenia,sodę oraz sól.
    Następnie wbijamy 2 jajka,mieszamy do połączenia składników

  3. Dodajemy mąkę do masy i mieszamy.

  4. Kroimy drobno czekoladę i dodajemy do masy.
    Łączymy całość. Na tym etapie najlepiej użyć do tego rąk i chwilę to ciasto ugniatać w misce.

  5. Blaszkę wykładamy papierem.
    Bierzemy łyżkę ciasta, formujemy kulkę i ją trochę przygniatamy.
    Między ciastkami powinna być przerwa na około 3cm, aby się nie posklejały w trakcie pieczenia. Na ciastka wykładamy po 2 precelki.

  6. Pieczemy w piekarniku ustawionym na 180 stopni. Grzanie góra-dół.
    Pieczemy przez około 15 minut.
    Po wyciągnięciu zostawiamy do wystygnięcia.

  7. Ciastka wykonane na podstawie filmu z przepisem sugarlady na youtube.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń