Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przyrządzeniu ciastka z masłem orzechowym i dodatkiem białej czekolady
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Masło wyciągamy około 2 godziny przed rozpoczęciem przygotowywania ciastek ,aby było miękkie. Przekładamy masło oraz masło orzechowe do miski. Dodajemy biały oraz brązowy cukier.
Dodajemy proszek do pieczenia,sodę oraz sól. Następnie wbijamy 2 jajka,mieszamy do połączenia składników
Dodajemy mąkę do masy i mieszamy.
Kroimy drobno czekoladę i dodajemy do masy. Łączymy całość. Na tym etapie najlepiej użyć do tego rąk i chwilę to ciasto ugniatać w misce.
Blaszkę wykładamy papierem. Bierzemy łyżkę ciasta, formujemy kulkę i ją trochę przygniatamy. Między ciastkami powinna być przerwa na około 3cm, aby się nie posklejały w trakcie pieczenia. Na ciastka wykładamy po 2 precelki.
Pieczemy w piekarniku ustawionym na 180 stopni. Grzanie góra-dół. Pieczemy przez około 15 minut. Po wyciągnięciu zostawiamy do wystygnięcia.
Ciastka wykonane na podstawie filmu z przepisem sugarlady na youtube.