Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze że nie trzeba mieć piekarnika...
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 326
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 636
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 326
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 636
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem i cukrem pudrem do miski. Dodajemy jajko i pokrojone na małe kawałki margarynę, aromat i wyrabiamy całość na jednolite ciasto. Na koniec wrzucamy do ciasta garść rodzynek i pokrojoną na kawałki czekoladę, mieszamy.
Ciasto wałkujemy (na lekko podsypanej mąką stolnicy) na grubość kilku milimetrów. Za pomocą foremek do ciastek wycinamy dowolne kształty .Rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu, kładziemy ciastka i smażymy na niewielkim ogniu z każdej strony po kilka minut na złoty kolor. Trzeba dojść do wprawy aby nie spalić ciastek lub nie były surowe.