Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W oryginale na krakersach - niestety dla mnie krojenie takiej wersji jest bardzo męczące..
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7022
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6072
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1767
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7022
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6072
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1767
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka, później mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt.
Budyń: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodawać wystudzony budyń.
Śmietanka: Śmietankę ubić z cukrem do sztywności.
Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - ubita śmietanka - starta czekolada