Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W oryginale na krakersach - niestety dla mnie krojenie takiej wersji jest bardzo męczące..
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1098
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1079
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13035
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1098
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1079
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13035
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka, później mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt.
Budyń: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodawać wystudzony budyń.
Śmietanka: Śmietankę ubić z cukrem do sztywności.
Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - ubita śmietanka - starta czekolada