Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto 3 bit truskawkowy
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103632
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2009
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103632
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2009
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Składniki
Blaszkę 25 na 35 wykładam papierem do pieczenia a na nim pierwszą warstwę herbatników. Z mleka odlać pół szklanki i wymieszać z budyniami . Do pozostałej części mleka dodać cukier i zagotować. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony budyń cały czas mieszając, Zdjąć z gazu i przełożyć masę budyniową do miski. Poczekać do wystudzenia co jakiś czas mieszając.Dodać masło i zmiksować. Gotową masę budyniową przekładam na herbatniki. Przykrywam kolejną warstwę herbatników. Masa truskawkowa Galaretki rozpuszczam w 200 ml wrzątku do przestudzeniu dodaje zmiksowane truskawki i czekam, aż mus zacznie gęstnieć. wylewam na herbatniki i ponownie przykrywam herbatnikami Masa śmietanowa Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam do wystudzenia. Śmietanki ubijam mikserem. W trakcie miksowania dodaje cukier puder a na koniec żelatynę. Gotową masę śmietanową wykładam na herbatniki. Całość posypujemy startą czekoladą. wkładamy do lodówki na min. 3 h.