Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo kto nie lubi tego Ciasta. Pyszne, słodkie, rozpływa się w ustach.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 75
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 75
Składniki
Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować. Do zimnego mleka dodać mąkę krupczatkę, ziemniaczaną, pszenną, budyń waniliowy i cukier waniliowy. Dokładnie rozmieszać i wlać na gotujące się mleko, cały czas mieszać. Chwilę pogotować, dodać cukier, zagotować i zdjąć z ognia. Wystudzić.
Kostkę masła ucierać, dodając po trochę wystudzoną masę budyniową.
Placek przekładać w kolejności: Biszkopt -połowa masy budyniowej - herbatniki - masa krówkowa - herbatniki - druga połowa masy. Na wierzch zetrzeć czekoladę. SMACZNEGO.