Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciacho z kremem. Słodycz kremy przełamuje dźem porzeczkowy.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 158
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 86
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 158
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 86
Składniki
gotujemy wodę z 100 gramami masła. Do wrzącej wody z masłem wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy około 2 minuty aby nie powstały grudki. Musi wyjść nam zwarta klucha.
Kluche ciasta przekładamy do miski i zostawiamy aby lekko przestygła.
Do lekko przestygniętego ciasta wbijamy powoli po jednym jajku i ciągle mieszamy mikserem. Musimy bardzo dokładnie wymieszać ciasto z jajkami.
ciasto dzielimy na dwie części. Jedną cześć rozsmarowujemy na blaszce wusmarowanej olejem i posypanej bułka tarta i pieczemy około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temp 200-220 stopni. Po upieczeniu jednedo placka z drugiej połowy ciasta pieczemy drugi placek.
Zabieramy się za zrobienie kremu. Gotujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu. margarynę ucieramy na białą masę,. dodajemy żółtka i cukier puder. Nadal ucierając dodajemy ostudzony budyń..
Na pierwszym placku rozsmarowujemy dżem z czarnej porzeczki, na to wykładamy krem i przykrywamy drugim plackiem. Całość posypujemy cukrem pudrem. Schładzamy w lodówce.
SMACZNEGO:)