Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 506
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 803
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 506
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 803
Składniki
Masło ucieramy z cukrem do otrzymania jasnej masy. Następnie dodajemy po jednym jajku ( cały czas ucierając). Na koniec cukier waniliowy. Zmniejszamy obroty i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem na przemian z mlekiem. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy czekoladę i mieszamy. Ciasto wlewamy do formy na przemian ( jak przy Zebrze). Piekę w temperaturze 170 stopni do tzw. suchego patyczka.