Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415936
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415936
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Masło ucieramy z cukrem do otrzymania jasnej masy. Następnie dodajemy po jednym jajku ( cały czas ucierając). Na koniec cukier waniliowy. Zmniejszamy obroty i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem na przemian z mlekiem. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy czekoladę i mieszamy. Ciasto wlewamy do formy na przemian ( jak przy Zebrze). Piekę w temperaturze 170 stopni do tzw. suchego patyczka.