Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ze starego zeszytu,w czasach PRL-u to ciasto miało branie,polecam powrócić do dawnych czasów i wypróbować przepis ,na zakończenie starego roku ,a powitanie Nowego może lepszego?
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 83
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 83
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Składniki
Mąkę posiekać z masłem ,jajkami i cukrem.Wyobić ciasto i podzielić na dwie części. Blaszki 25/34 wyłożyc papierem i upiec dwa blaty. Jeden blat jeszcze ciepły pokruszyc w misce i odstawić. Na drugi dzień dodać do pokruszonego blatu kakao ,mleko ,powidła ,rum bakalie ,wymieszć na mase. Wyłożyc na ierwszy blat ,zrobić polewe i posypać wiórkami kokosowymi . Smacznego życzę!