Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno bakaliowe, bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które z pewnością zasmakuje wielbicielom keksów. Do jego przygotowania można użyć dowolnych bakalii, ja wykorzystałam mieszankę keksową. Przepis znalazłam w książce "Ciasta na każdą okazję", autorstwa Ewy Rydel i lekko go zmodyfikowałam.
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4773
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4773
Składniki
Bakalie zalać gorącą herbatą i zostawić na noc.
Jajo utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać herbatę z bakaliami i dokładnie wymieszać. Przełożyć do małej keksówki i piec w temperaturze 180 st. C przez 50 minut.