Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 951 Ocena: 11487
Dodano: 18.02.2021
Odsłon: 9296
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
1. Ciastka herbatniki kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem, wykładamy na dno tortownicy.
2. Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy serki homogenizowane i rozpuszczoną w mikrofali ( 1 minutę) nutellę.
3. Ciastka Jeżyki kroimy bardzo drobno i łączymy z masą mieszając delikatnie łyżką. Masę wykładamy na herbatniki.
4. Śnieżki ubijamy z mlekiem dodajemy rozpuszczoną w trzech łyżkach żelatynę, chwilę miksujemy i wykładamy na masę ciemną.
5. Na wierzch układamy dowolnie ciasteczka w czekoladzie i polewamy polewą rozpuszczonej czekolady ze śmietaną.
6. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
7. Ciasto gotowe.
8. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Dolcevita-in-my-kitchen 23 lutegoZgłoś do usunięcia
Jaki pyszny jezyk, pieknie wyglada :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 22 lutegoZgłoś do usunięcia
Bardzo mi sie podoba ten jez :)0 Kto głosował? | Odpowiedz