Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Bakaliowy Jeż

Ciasto Bakaliowy Jeż

Autor:

Przepisów i artykułów: 951 Ocena: 11487

Dodano:

Odsłon: 9296

Ciasto bez pieczenia z dodatkiem naszych ulubionych ciastek jeżyków. Wykonanie jest proste i szybkie jak zarazem bardzo smaczne. Polecam.

Składniki

  • Składniki na spód:
  • 180 g herbatników
  • ½ kostki masła
  • Składniki na ciemną masę:
  • 500 ml śmietany 30%
  • 400 g serka homogenizowanego
  • 4 łyżki nutelli
  • 140 g ciastek jeżyków
  • Składniki na jasną masę:
  • 2 śnieżki na mleko
  • 2 szk. mleka
  • 1 łyżka żelatyny
  • Składniki na polewę:
  • 100 g czekolady mlecznej
  • ¾ szk. śmietany 30%
  • 5 dag ciasteczek w czekoladzie
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto Bakaliowy Jeż

Przygotowanie

  1. 1. Ciastka herbatniki kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem, wykładamy na dno tortownicy.

  2. 2. Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy serki homogenizowane i rozpuszczoną w mikrofali ( 1 minutę) nutellę.
    3. Ciastka Jeżyki kroimy bardzo drobno i łączymy z masą mieszając delikatnie łyżką. Masę wykładamy na herbatniki.

  3. 4. Śnieżki ubijamy z mlekiem dodajemy rozpuszczoną w trzech łyżkach żelatynę, chwilę miksujemy i wykładamy na masę ciemną.

  4. 5. Na wierzch układamy dowolnie ciasteczka w czekoladzie i polewamy polewą rozpuszczonej czekolady ze śmietaną.
    6. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.

  5. 7. Ciasto gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń