Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia z dodatkiem naszych ulubionych ciastek jeżyków. Wykonanie jest proste i szybkie jak zarazem bardzo smaczne. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115555
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7866
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1358
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1231
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115555
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7866
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1358
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1231
Składniki
1. Ciastka herbatniki kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem, wykładamy na dno tortownicy.
2. Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy serki homogenizowane i rozpuszczoną w mikrofali ( 1 minutę) nutellę. 3. Ciastka Jeżyki kroimy bardzo drobno i łączymy z masą mieszając delikatnie łyżką. Masę wykładamy na herbatniki.
4. Śnieżki ubijamy z mlekiem dodajemy rozpuszczoną w trzech łyżkach żelatynę, chwilę miksujemy i wykładamy na masę ciemną.
5. Na wierzch układamy dowolnie ciasteczka w czekoladzie i polewamy polewą rozpuszczonej czekolady ze śmietaną. 6. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
7. Ciasto gotowe. 8. Smacznego.