Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
BARDZO DOBRE CIASTO
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 205
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 506
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2999
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 169
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 205
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 506
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2999
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 169
Składniki
Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko połączyć, upiec biszkopt w temp. 160-180 st. C przez 30 min.
Masa budyniowa: Zagotować 1,5 szkl. mleka, a w pozostałym rozrobić mąkę, cukier i żółtka. Wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń, ciągle mieszając. Po wystudzeniu utrzeć go z margaryną.
Śmietana: Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać Śmetan-fix. Mleko skondensowane słodzone wstawić w puszce do garnka z wodą i gotować 3 godz.
Warstwy ciasta: Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, ułożyć na niej herbatniki, następnie rozsmarować zimny karmel (mleko skondensowane) i ułożyć warstwę krakersów. Na krakersy wyłożyć ubitą śmietanę, całość posypać startą czekoladą.