Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bananowe z migdałamii i żurawiną

Ciasto bananowe z migdałamii i żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 345 Ocena: 7990

Dodano:

Odsłon: 562

Szybkie,proste i smaczne ciasto bez użycia miksera i z małą zawartością cukru :)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto bananowe z migdałamii i żurawiną

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać z proszkiem,sodą i solą.Dodać cukier,posiekane migdały i żurawinę.Wymieszać.Dodać masło i zagnieść .Ciasto będzie bardzo suche,w formie grudek.




  2. Banany obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać do nich jajka i dokładnie rozmieszać widelcem.

    Masę bananową wymieszać dokładnie z ciastem i wylać do formy.

    Piec w temp. 180 st ok 60-70 min (do suchego patyczka)

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maly-wodnik 14 stycznia 2018 jednak nie idzie edytować komentarzy :) a, szkoda, bo żart mi nie wyszedł :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maly-wodnik 14 stycznia 2018 Robiłem parę dni temu i wyszło mi (sądząc po zdjęciach) jeszcze piękniej niż Tobie :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 08 stycznia 2018 Jak pięknie wyrosło to ciasto. A zawartość! Jestem pod wrażeniem!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 06 stycznia 2018 Ciasto bananowe to bardzo popularne amerykanskie sniadanie. Jest pyszne juz samo w sobie, Twoje z dodatkami jest po prostu fantastyczne. Warto wypróbowac przepis:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń