Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,proste i smaczne ciasto bez użycia miksera i z małą zawartością cukru :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13132
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5353
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13132
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5353
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem,sodą i solą.Dodać cukier,posiekane migdały i żurawinę.Wymieszać.Dodać masło i zagnieść .Ciasto będzie bardzo suche,w formie grudek.
Banany obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać do nich jajka i dokładnie rozmieszać widelcem. Masę bananową wymieszać dokładnie z ciastem i wylać do formy. Piec w temp. 180 st ok 60-70 min (do suchego patyczka) Smacznego:)