Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bolo de batata doce, przepis na brazylijskie ciasto z dodatkiem batata. Ciasto jest wilgotne, bardzo aromatyczne, długo zachowuje świeżość.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14176
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1643
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16182
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6515
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14176
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1643
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16182
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6515
Składniki
Batata obrać ze skórki, zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki, oprócz wiórek kokosowych, umieścić w pojemniku blendera, dokładnie zmiksować. Dodać wiórki, wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę keksówkę (26x12 cm) wysmarować masłem i wysypać mąką, przelać do niej ciasto. Piec 50-60 minut (do suchego patyczka).
Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. Podawać z ulubionymi konfiturami.