Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie ciasto bez pieczenia lekkie i orzeźwiające idealne do popołudniowej kawki .
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Jabłka obierz i zetrzyj na grubej tarce , przełóż do garnka podłej wodą i upraż , pod koniec prażenia dodaj suche galaretki u mieszaj do rozpuszczenia odstaw do lekkiego stężenia .
Galaretki borówkowe przygotuj według przepisu na opakowaniu zostaw do lekkiego stężenia . Kiedy galaretki będą stężałe , ubij śmietanę na sztywno dodaj galaretki i wymieszaj do połączenia .
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż folią aluminiową i ułóż warstwę herbatników , wyłóż masę jabłkową i kolejną warstwę herbatników , na wierzch wyłóż masę śmietanową . Wierzch posyp wiórkami kokosowymi Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc .