Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj idę na łatwiznę , gotowy biszkopt kupiony w sklepie, przełożony powidłami z czarnej porzeczki , śmietaną z mascarpone oraz kawałkami wafelek. Ciasto wyszło przepyszne . Polecam
miska, mikser, łyżka, nóż, patera,
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85318
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2613
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4127
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7170
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85318
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2613
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4127
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7170
Składniki
Tortownica o średnicy 24. cm. Na paterę lub duży płaski talerz położyć spód biszkoptu. Spód posmarować powidłami z czarnej porzeczki. Następnie wafelki czekoladowe pokroić na drobne kawałki . Czekoladę posiekać na małe kawałki. Dobrze schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywną masę z cukrem pudrem następnie połączyć z serkiem mascarpone . Pokrojone wafelki wmieszać do ubitej śmietany dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Na biszkopt z powidłami rozłożyć 1/3 części śmietany, zakryć drugim plackiem biszkoptu, posmarować powidłami i rozłożyć drugą część śmietany Na śmietanę nałożyć trzeci ostatni placek biszkoptu i rozłożyć pozostałą śmietanę na całym biszkopcie jak górę tak i boki dookoła. Górę i boki obsypać pokrojonymi, pokruszonymi wafelkami i pokrojonymi na kawałki Prince polo. Ciasto włożyć na 3 - 4 godziny do lodówki. Czas przygotowania 30 minut + czas chłodzenia.
Ciasto bez pieczenia gotowe do podania.