Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto na herbatnikach przełożone pysznymi kremami!:)
Blaszka do pieczenia 2x25
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 465
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 531
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 831
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 465
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 531
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 831
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko, cukier oraz masło, podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się cukru oraz masła. Zdejmujemy z ognia i czekamy aż przestygnie, nie musi być całkiem zimne. Następnie do przestudzonej masy dodajemy partiami mleko w proszku i miksujemy na małych obrotach. Orzeszki prażymy na suchej patelni a czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając olej. Na blaszkę wykładamy: 1 warstwa - ciemne herbatniki 2 warstwa- połowę masy mlecznej 3 warstwa- herbatniki jasne 4 warstwa- masa krówkowa -połowa puszki 5 warstwa- herbatniki ciemne 6 warstwa- druga połowa masy mlecznej 7 warstwa- herbatniki jasne 8 warstwa- druga połowa masy krówkowej Na wierzch posypujemy orzechami a wszystko to polewamy rozpuszczoną czekoladą Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego!!