Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i orzeźwiające ciacho, polecam :)
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1687
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 263
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 572
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1687
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 263
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 572
Składniki
Składniki na tortownicę 24 cm. Nasiona Chia wsypać do zimnego mleka, posłodzić cukrem pudrem. Odstawić na około dwie godziny, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie ubić na sztywno śmietankę kremówkę. Żelatynę zalać zimną wodą, wody ma być tylko tyle aby nakryła żelatynę. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dolać 1/2 szklanki wrzątku. Mieszać, aż do rozpuszczenia. Ostudzić. Ubitą śmietanę mikserem wymieszać z mlekiem i nasionami, następnie dodać rozpuszczoną i zimną żelatynę. Masę wylać na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę. Pookładać biszkopty, docisnąć je lekko. Odstawić w chłodne miejsce. Galaretki rozpuścić i tężejące wylać na wierzch. Całe ciasto umieścić w lodówce, aby stężało na ok. dwie godziny. Smacznego.