Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto bez pieczenia, proste w przygotowaniu i smaczne. Może wydać się że smaki ciasta nie pasują do siebie ale zapewniam że ciasto jest pyszne. Polecam
mikser, blaszka średniej wielkości, papier do pieczenia, rondel, łyżka, nóż,
Przepis dnia
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 348
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 300
Dzisiaj do obiadu surówka z młodej kapusty, marchewki, pomidorka, ogórka ziel...
Odsłon: 158
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 348
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 300
Dzisiaj do obiadu surówka z młodej kapusty, marchewki, pomidorka, ogórka ziel...
Odsłon: 158
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 2648
Składniki
Krem budyniowo - chałwowy przygotowany według przepisu - oto link do przepisu ; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-krem-budyniowo-chalwowy,2014250,bozena1960.html Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na dnie formy ułożyć biszkopty, tworząc spód ciasta. Biszkopty posmarować dżemem brzoskwiniowym. Truskawki oczyścić z szypułek i pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do rondla , wlać wodę i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z ognia wsypać galaretki i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia galaretek. Odłożyć do lekkiego stężenia. W między czasie przygotować krem - link do przepisu jest na początku przepisu. Tężejąca galaretkę z truskawkami wyłożyć na biszkopty, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia na 2 godzinki, po czym rozłożyć krem , górę posypać rozkruszoną chałwą. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego.
Ciasto w przekroju , gotowe do podania.