Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto bez pieczenia, proste w przygotowaniu i smaczne. Może wydać się że smaki ciasta nie pasują do siebie ale zapewniam że ciasto jest pyszne. Polecam
mikser, blaszka średniej wielkości, papier do pieczenia, rondel, łyżka, nóż,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Krem budyniowo - chałwowy przygotowany według przepisu - oto link do przepisu ; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-krem-budyniowo-chalwowy,2014250,bozena1960.html Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na dnie formy ułożyć biszkopty, tworząc spód ciasta. Biszkopty posmarować dżemem brzoskwiniowym. Truskawki oczyścić z szypułek i pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do rondla , wlać wodę i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z ognia wsypać galaretki i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia galaretek. Odłożyć do lekkiego stężenia. W między czasie przygotować krem - link do przepisu jest na początku przepisu. Tężejąca galaretkę z truskawkami wyłożyć na biszkopty, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia na 2 godzinki, po czym rozłożyć krem , górę posypać rozkruszoną chałwą. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego.
Ciasto w przekroju , gotowe do podania.