Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto bez pieczenia, proste w przygotowaniu i smaczne. Może wydać się że smaki ciasta nie pasują do siebie ale zapewniam że ciasto jest pyszne. Polecam
mikser, blaszka średniej wielkości, papier do pieczenia, rondel, łyżka, nóż,
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7178
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7178
Składniki
Krem budyniowo - chałwowy przygotowany według przepisu - oto link do przepisu ; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-krem-budyniowo-chalwowy,2014250,bozena1960.html Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na dnie formy ułożyć biszkopty, tworząc spód ciasta. Biszkopty posmarować dżemem brzoskwiniowym. Truskawki oczyścić z szypułek i pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do rondla , wlać wodę i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z ognia wsypać galaretki i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia galaretek. Odłożyć do lekkiego stężenia. W między czasie przygotować krem - link do przepisu jest na początku przepisu. Tężejąca galaretkę z truskawkami wyłożyć na biszkopty, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia na 2 godzinki, po czym rozłożyć krem , górę posypać rozkruszoną chałwą. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego.
Ciasto w przekroju , gotowe do podania.