Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto bez pieczenia, proste w przygotowaniu i smaczne. Może wydać się że smaki ciasta nie pasują do siebie ale zapewniam że ciasto jest pyszne. Polecam
mikser, blaszka średniej wielkości, papier do pieczenia, rondel, łyżka, nóż,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6162
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9110
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8642
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6162
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9110
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8642
Składniki
Krem budyniowo - chałwowy przygotowany według przepisu - oto link do przepisu ; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-krem-budyniowo-chalwowy,2014250,bozena1960.html Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na dnie formy ułożyć biszkopty, tworząc spód ciasta. Biszkopty posmarować dżemem brzoskwiniowym. Truskawki oczyścić z szypułek i pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do rondla , wlać wodę i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z ognia wsypać galaretki i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia galaretek. Odłożyć do lekkiego stężenia. W między czasie przygotować krem - link do przepisu jest na początku przepisu. Tężejąca galaretkę z truskawkami wyłożyć na biszkopty, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia na 2 godzinki, po czym rozłożyć krem , górę posypać rozkruszoną chałwą. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego.
Ciasto w przekroju , gotowe do podania.