Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie ciasta bez pieczenia? W takim razie mamy dla was coś naprawdę wyjątkowego. Ciasto Biała Dama to wręcz idealny deser na święta dla tych, którzy nie czują się pewnie w kuchni lub po prostu nie mają ochoty spędzać długich godzin na przygotowywaniu bożonarodzeniowych ciast. A efekt? Niczym z najlepszej cukierni!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
W gorącej wodzie wymieszać galaretki do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć przezroczystą folią spożywczą. Ułóż na jej dnie herbatniki.
Śmietankę schłodzoną ubić z cukrem pudrem. Dodać 1/3 ilości sera i zmiksować. Następnie połączyć z kolejnymi partiami sera.
Wlać galaretki i zmiksować na minimalnych obrotach miksera lub wymieszać dokładnie szpatułką. Wyłożyć na herbatniki.
Czas na polewę. Cukier puder przesiać. Masło roztopić w rondlu, dodać kakao, cukier i mleko. Wymieszać i uważać, by nie zagotować. Wylać na ciasto. Odstawić do schłodzenia na minimum 6 godzin.