Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa krówkowa to moje małe uzależnienie ;)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7589
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2647
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7589
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2647
Składniki
Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka, mąkę tortową i ziemniaczaną, a także posiekaną białą czekoladę. Osobiście preferuję mieszanie mąki łyżką drewnianą, biszkopt wychodzi wówczas bardziej pulchny. Pieczemy dwa biszkopty w 180 stopniach, przez 10-15 minut.
3 szklanki mleka zagotować. 1 szklankę mleka, żółtka, mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier zmiksować, następnie wlać na mleko, ugotować budyń. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ryż preparowany wymieszać z masą kajmakową. Najlepiej to zrobić ręką.
Biszkopty ponczujemy. Przełożenie: biszkopt - ryż w masie krówkowej - masa - biszkopt - masa - posiekane orzeszki ziemne solone