Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa krówkowa to moje małe uzależnienie ;)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 744
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4874
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45562
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 744
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4874
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45562
Składniki
Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka, mąkę tortową i ziemniaczaną, a także posiekaną białą czekoladę. Osobiście preferuję mieszanie mąki łyżką drewnianą, biszkopt wychodzi wówczas bardziej pulchny. Pieczemy dwa biszkopty w 180 stopniach, przez 10-15 minut.
3 szklanki mleka zagotować. 1 szklankę mleka, żółtka, mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier zmiksować, następnie wlać na mleko, ugotować budyń. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ryż preparowany wymieszać z masą kajmakową. Najlepiej to zrobić ręką.
Biszkopty ponczujemy. Przełożenie: biszkopt - ryż w masie krówkowej - masa - biszkopt - masa - posiekane orzeszki ziemne solone