Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa krówkowa to moje małe uzależnienie ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97637
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5769
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97637
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5769
Składniki
Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka, mąkę tortową i ziemniaczaną, a także posiekaną białą czekoladę. Osobiście preferuję mieszanie mąki łyżką drewnianą, biszkopt wychodzi wówczas bardziej pulchny. Pieczemy dwa biszkopty w 180 stopniach, przez 10-15 minut.
3 szklanki mleka zagotować. 1 szklankę mleka, żółtka, mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier zmiksować, następnie wlać na mleko, ugotować budyń. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ryż preparowany wymieszać z masą kajmakową. Najlepiej to zrobić ręką.
Biszkopty ponczujemy. Przełożenie: biszkopt - ryż w masie krówkowej - masa - biszkopt - masa - posiekane orzeszki ziemne solone