Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepyszne ciasto które jest niby szybkie w przygotowaniu jedyny czas oczekiwania to to aby stężały galaretki ponieważ samo ciasto to raptem 15 minut pieczenia, po przepis zapraszam na blog który można wyszukać przez Google jako kuchnia domowa agi
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4897
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1044
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1422
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4897
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1044
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1422
Składniki
Przygotować galaretkę która jest jedna i pozostawić do całkowitego zastygnięcia, następnie oddzielić białka od żółtek. Pianę ubić ze szczyptą soli i cukrem na sztywno następnie dodawać po jednym żółtku i także zmiksować. Po zmiksowaniu dodać obie mąki oraz proszek do pieczenia i także zmiksować
Przygotowane ciasto przełożyć na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni piec 15 minut, następnie przełożyć na ścierkę i studzić na kratce
Gdy jasne ciasto stygnie należy przygotować ciasto ciemne dokładnie tak samo jak jasne z tym że dodając jeszcze kakao i piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut. Po upieczeniu zdjąć papier i studzić ciasto na kratce
Gdy ciasta stygną przygotować dwa opakowania dowolnych galaretek rozpuszczając je w 2 szklankach gotowanej wody a ostygnięte ciasta przekroić na dwa blaty w sumie będzie cztery kawałki ciasta. Jeden dowolny blat ułożyć na dnie blaszki
Na wyłożone dowolne ciasto przełożyć część masy mango z galaretkami, na nie kolejny kolor ciasta dociskając do masy i tak na przemian w sumie masę podzielić na trzy części. Przełożone do końca wstawić do lodówki a w międzyczasie rozpuścić ostatnie z galaretek w 2,5 szklankach wody
Po nałożeniu ostatniej galaretki ciasto wstawić do lodówki aby galaretka stężała i już po stężeniu można zachwycać się i zajadać pyszne ciasto