Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto biszkoptowe z jagodami

Ciasto biszkoptowe z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1683

Dodano:

Odsłon: 19491

Bardzo szybkie w wykonaniu i smaczne

Składniki

  • Mąka pszenna, 40 dag
  • jajka, 8
  • olej, 12 łyżek
  • cukier, 1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
  • jagody, 70 dag
  • cukier puder
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto biszkoptowe z jagodami

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem ,dodać olej i 4 łyżki wody i chwilę jeszcze ubijać.Dodać mąkę ,proszek do pieczenia ,wymieszać.Ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 24/36 cm wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.Na ciasto wyłożyć opłukane i osączone jagody.Piec w temp.180-200 stopni.Ciepłe po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń