Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto biszkoptowe z lekką masą śmietankową z sezonowymi truskawkami. Polecam wypróbowanie przepisu.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 523
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1863
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 135
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 209
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 523
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1863
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 135
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 209
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier cały czas miksujemy. Na koniec dodajemy żółtka i miksujemy do momentu połączenia się składników. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do masy białkowej i lekko mieszamy drewnianą łyżką. Masę wlewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30-40 minut do suchego patyczka. Upieczony biszkopt studzimy.
Śmietanę 30 % ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanę 18%. Mieszamy do połączenia się składników.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i dodajemy do masy. Wykładamy na biszkopt. Truskawki kroimy w kostkę. Układamy na wierzchu masy. Galaretki rozpuszczamy w goracej wodzie. Gdy zaczną tężeć wlewamy na truskawki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)