Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, to polecam szybkie ciasto biszkoptowe. Możecie je zrobić z dowolnymi owocami. Owoce opadną na dno, bo ciasto jest delikatne, ale to w niczym nie przeszkadza.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 375
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1438
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5610
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 292
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 375
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1438
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5610
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 292
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować przez chwilę, na wolnych obrotach miksera. Następnie przemieszać łyżką. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłożyć truskawki.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec 45-50 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.