Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, to polecam szybkie ciasto biszkoptowe. Możecie je zrobić z dowolnymi owocami. Owoce opadną na dno, bo ciasto jest delikatne, ale to w niczym nie przeszkadza.
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie ma...
Odsłon: 61
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 51
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 553
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15202
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie ma...
Odsłon: 61
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 51
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 553
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15202
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować przez chwilę, na wolnych obrotach miksera. Następnie przemieszać łyżką. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłożyć truskawki.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec 45-50 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.