Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, to polecam szybkie ciasto biszkoptowe. Możecie je zrobić z dowolnymi owocami. Owoce opadną na dno, bo ciasto jest delikatne, ale to w niczym nie przeszkadza.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2164
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 822
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2164
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 822
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować przez chwilę, na wolnych obrotach miksera. Następnie przemieszać łyżką. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłożyć truskawki.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec 45-50 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.