Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
            Pyszne i łatwe do wykonania ciasto z truskawkami. Można oczywiście użyć innych owoców sezonowych - malin, wiśni, borówek, jeżyn. Polecam.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Jajka (powinny być w temperaturze pokojowej) ubić z cukrem i cukrem waniliowym na pianę.
Mąkę przesiać przez sitko, wsypać do ubitych jajek, delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Blaszkę o wymiarach 22 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni około 20 minut. Wystudzić.
Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić, dodać pokrojone na drobne kawałki truskawki. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Miód i sok z cytryny wymieszać z pół szklanki wody. Nasączyć wystudzony biszkopt.
Na nasączony biszkopt wyłożyć tężejącą galaretkę z truskawkami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Śmietanę ubić na krem. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, dodać do ubitej śmietany. Masę wyłożyć na galaretkę.
Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać gotowe ciasto. Dobrze schłodzić w lodówce.