Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto budyniowe zapraszam po przepis .
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Jajka ubijam z cukrem dodaje partiami mąkę z proszkiem do pieczenia ,wlewam olej i wsypuje budynie całość łącze ,ciasto wlewam do blachy 26 cm wyłożonej papierem na wierzch wykladam mrożone owoce wymieszane z łyżką maki u mnie śliwki .
Przygotowuje kruszonkę z margaryny cukru i maki zagniatam sypkie ciasto i posypuje kruszonka po owocach na cieście .Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 minut należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i zostawiam w formie by ostygło .Gdy ciasto ostygnie ściągam formę boki odkrawam nożem by nic sie nie przykleiło do blachy ,po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film .Ciasto jest puszyste i pyszne polecam .