Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od mojej szwagierki. Pyszne ciasto na wyjątkowe okazje :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Najpierw upiec jasny biszkopt - polecam przepis na mój biszkopt, który zawsze się udaje :) - https://smaker.pl/przepis-biszkopt-z-octem-zawsze-udany,102686,wanilia88.html
Teraz masa: Cukier i jajka należy ubić na parze - do garnka wlać wodę, zagotować, następnie miskę ze składnikami ustawić nad gotującą się wodą i ubijać ok. 10 minut, tak aby uzyskać puszystą pianę. Pod koniec ubijania podkręcić ogień, aby masa zgęstniała. Masę zostawić do ostygnięcia.
Następnie utrzeć masło, powoli dodawać ostudzoną masę jajeczną, potem serki waniliowe i na końcu mleko w proszku. Należy uważać, aby masa nie zważyła się. W kawie cappucino (lub dowolnej innej, może być z dodatkiem, np.: rumu) namoczyć małe biszkopciki, nie za długo, żeby nie były zbyt miękkie. Na upieczony biszkopt (można nasączyć go alkoholem) wyłożyć warstwę masy, potem biszkopciki nasączone kawą i resztę masy. Na wierzchu można udekorować prażonymi migdałami lub startą czekoladą. Smacznego!!!