Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od mojej szwagierki. Pyszne ciasto na wyjątkowe okazje :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35952
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1291
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1787
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35952
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1291
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1787
        
        
                Składniki
Najpierw upiec jasny biszkopt - polecam przepis na mój biszkopt, który zawsze się udaje :) - https://smaker.pl/przepis-biszkopt-z-octem-zawsze-udany,102686,wanilia88.html
Teraz masa: Cukier i jajka należy ubić na parze - do garnka wlać wodę, zagotować, następnie miskę ze składnikami ustawić nad gotującą się wodą i ubijać ok. 10 minut, tak aby uzyskać puszystą pianę. Pod koniec ubijania podkręcić ogień, aby masa zgęstniała. Masę zostawić do ostygnięcia.
Następnie utrzeć masło, powoli dodawać ostudzoną masę jajeczną, potem serki waniliowe i na końcu mleko w proszku. Należy uważać, aby masa nie zważyła się. W kawie cappucino (lub dowolnej innej, może być z dodatkiem, np.: rumu) namoczyć małe biszkopciki, nie za długo, żeby nie były zbyt miękkie. Na upieczony biszkopt (można nasączyć go alkoholem) wyłożyć warstwę masy, potem biszkopciki nasączone kawą i resztę masy. Na wierzchu można udekorować prażonymi migdałami lub startą czekoladą. Smacznego!!!