Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
1. oddzielic żółtka, białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka i wodę, chwile jeszcze ubijać, dodać mąki, cappucino i proszek, delikatnie wymieszać, wylać do wyłozonej papierem formy, piec w 180 st, 35-40 min, wystudzic 2. galaretke rozpuścić w 3/4 szkl wody, ubić smietanę, dodać zimną galaretkę i cappucino, wymieszać, 3. ciasto przekroić, wyłozyć masę (zostawić 3 łyzki na wierzch), rozmarować, przykryć drugim plackiem, posmarować resztą masy, wstawić na kilka godz do lodówki (biszkopt przed przełozeniem można nasączyć), smacznego