Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto cappucino

Ciasto cappucino

Autor:

Przepisów i artykułów: 468 Ocena: 6650

Dodano:

Odsłon: 1104

ciasto delikatne w smaku, pyszne

Składniki

  • ciasto: jajka 5 szt
  • cukier 1 szkl
  • cappucino waniliowe 1/2 szkl
  • mąka ziemniaczana 1/2 szkl
  • mąka pszenna 1/2 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyzeczka
  • woda 5 łyzek
  • masa: śmietana kremówka 0,5 l
  • śnieżka 1 opak
  • cappucino 2 łyżki
  • galaretka cytrynowa 1 szt
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto cappucino

Przygotowanie

  1. 1. oddzielic żółtka, białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka i wodę, chwile jeszcze ubijać, dodać mąki, cappucino i proszek, delikatnie wymieszać, wylać do wyłozonej papierem formy, piec w 180 st, 35-40 min, wystudzic
    2. galaretke rozpuścić w 3/4 szkl wody, ubić smietanę, dodać zimną galaretkę i cappucino, wymieszać,
    3. ciasto przekroić, wyłozyć masę (zostawić 3 łyzki na wierzch), rozmarować, przykryć drugim plackiem, posmarować resztą masy, wstawić na kilka godz do lodówki (biszkopt przed przełozeniem można nasączyć),



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń