Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie ciasto bez mąki i proszku do pieczenia. Chrupiące z zewnątrz, delikatne w środku, mocno czekoladowe, a przede wszystkim proste i szybkie do przygotowania.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119066
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8847
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3203
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2871
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119066
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8847
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3203
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2871
Składniki
Migdały zmielić. Masło roztopić, zdjąć z palnika, dodać czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia się czekolady. Żółtka oddzielić od białek.
Żółtka wraz z cukrem ubić. Wlać mieszanką masła i czekolady i zmiksować. Następnie dodać migdały i kakao. Białka ubić na pianę, dodać do ciasta i wymieszać.
Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 21 cm. Piec 50 – 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Polewa: Mleko podgrzać, dodać czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia się. Przygotowaną polewą polać ciasto.