Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie ciasto bez mąki i proszku do pieczenia. Chrupiące z zewnątrz, delikatne w środku, mocno czekoladowe, a przede wszystkim proste i szybkie do przygotowania.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30919
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3639
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4457
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1139
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30919
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3639
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4457
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1139
Składniki
Migdały zmielić. Masło roztopić, zdjąć z palnika, dodać czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia się czekolady. Żółtka oddzielić od białek.
Żółtka wraz z cukrem ubić. Wlać mieszanką masła i czekolady i zmiksować. Następnie dodać migdały i kakao. Białka ubić na pianę, dodać do ciasta i wymieszać.
Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 21 cm. Piec 50 – 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Polewa: Mleko podgrzać, dodać czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia się. Przygotowaną polewą polać ciasto.