Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto bez pieczenia bardzo pyszne na dzień babci zapraszam na przepis
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Poncz : 0,5 szklanki wody wrzątku i robimy mocna kawę 2 łyżeczki cukru. studzimy. Masa chalwiowa : chałwę kruszyny i odstawiamy. Do misy robota kuchennego wlewamy zimną śmietankę i wkładamy serek mascarpone ubijamy i cukrem pudrem, wrzucamy chałwę, tylko do połączenia. Blaszka 24/24 wykładamy papierem do pieczenia układamy herbatniki kakaowe . Połowę kremu wykładamy na herbatniki . Następnie biszkopty moczymy w wystudzonej kawie i układamy na kremie . Wykładamy resztę kremu na biszkopty . dekorujemy według upodobania. Smacznego !!