Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do niedzielnej kawki.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5029
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1913
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 52
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5029
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1913
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 52
Składniki
CIASTO SKŁADNIKI: - Mąka pszenna - 4 szklanki -Cukier - 1 szklanka -Jajka - 5 szt -Proszek do pieczenia - 3 łyżeczki -Kakao - 2 łyżki -Olej - niepełna szklanka -Cukinia zielona starta - 3 szklanki -Przyprawa do piernika - 4 łyżeczki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Składniki dokładnie zmiksować. Przełożyć do formy (24X32) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 1 godzinę.
MASA SKŁADNIKI: -Masło - 400 g -Cukier kryształ - 150 g -Żółtka - 5 szt -Mąka pszenna - 2 łyżki -Kawa rozpuszczalna - 4 łyżeczki -Spirytus - 2 łyżki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Żółtka zmiksować z cukrem, dodać mąkę i wymieszać. Kawę zalać szklanką wrzącej wody i lekko przestudzić, wlać do żółtek. Wymieszać. Postawić na kuchence i zagotować aż powstanie gęsty krem, wystudzić. Masło utrzeć, dodawać po łyżce kremu kawowego, cały czas ucierając. Pod koniec ucierania dodać spirytus.
Placek przekroić i przełożyć masą.
SMACZNEGO!