Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto ma same zalety. Jest z owocami, proste, szybkie i na oleju.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 34
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3534
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 34
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3534
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Składniki
Jabłka obrałem i pokroiłem w kostkę. Jajka ubiłem z cukrem na puszystą pianę. Następnie dolewałem olej nadal powoli mieszając.
Suche składniki wymieszałem i przesiałem do powstałej mokrej masy. Zmiksowałem i na koniec dodałem kostkę z jabłek mieszając łyżką. Przelałem na blaszkę 24x24 cm, piekłem 50 minut w 170 stopniach bez termoobiegu.
Do ciasta wrzuciłem garść płatków owsianych i garść rodzynek, ale to opcja. Również opcjonalnie można posypać pudrem lub jak ja zrobić polewę: 1 biała czekolada 1 łyżka masła 1 łyżka mleka Składniki rozpuściłem i polałem ciasto. Posypałem płatkami migdałowymi.