Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja przyjaciółka podarowała mi przepis na ciasto z użyciem samych białek. Ja trochę zmieniłam składniki i zrobiłam ciasto cytrynowe. I wyszło bardzo smaczne, orzeźwiające. I bardzo proste w wykonaniu.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę keksówkę (30cm) wysmarować margaryną i posypać tartą bułką. Margarynę roztopić i ostudzić.
Mąkę wymieszać z cukrem, migdałami, proszkiem do pieczenia i skórką cytrynową. Dodać margarynę i sok cytrynowy.
Białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie do ciasta.
Ciasto przelać do formy i piec ok. 50 minut.
Cukier puder wymieszać z wodą i powstałym lukrem posmarować ostudzone ciasto.