Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, niezbyt słodkie ciasto, jeśli ktoś lubimy ciasta bardziej wilgotne, może nasączyć biszkopt wodą z cytryną i cukrem
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6235
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1922
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6235
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1922
 
         
         
                Składniki
1. 1 szkl wody zagotować, rozpuścić w niej galaretkę, w 1 szkl wody rozpuścić 4 łyżki cukru i 2 budynie, wycisnąć do nich sok z 1 cytryny, galaretkę zagotować, ugotować na niej budynie, wystudzić, 2. margarynę utrzeć z 2 żółtkami, dodawać po łyżce zimny budyń, ucierać na krem, na koniec dodać ubitą pianę z 2 białek, 3. krem rozłożyć na biszkopcie, 4. śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę, śmietanę wyłożyć na krem, zostawiając trochę na posmarowanie wierzchu, 5. na śmietanie ułożyć herbatniki, posmarować resztą śmietany, na wierzch zetrzeć czekoladę, odstawić do wystudzenia, smacznego