Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, niezbyt słodkie ciasto, jeśli ktoś lubimy ciasta bardziej wilgotne, może nasączyć biszkopt wodą z cytryną i cukrem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Składniki
1. 1 szkl wody zagotować, rozpuścić w niej galaretkę, w 1 szkl wody rozpuścić 4 łyżki cukru i 2 budynie, wycisnąć do nich sok z 1 cytryny, galaretkę zagotować, ugotować na niej budynie, wystudzić, 2. margarynę utrzeć z 2 żółtkami, dodawać po łyżce zimny budyń, ucierać na krem, na koniec dodać ubitą pianę z 2 białek, 3. krem rozłożyć na biszkopcie, 4. śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę, śmietanę wyłożyć na krem, zostawiając trochę na posmarowanie wierzchu, 5. na śmietanie ułożyć herbatniki, posmarować resztą śmietany, na wierzch zetrzeć czekoladę, odstawić do wystudzenia, smacznego