Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie cytrynowe ciasto do przygotowania w kilka minut.
Masło i cukier puder ucieramy na puszystą masę. Dodajemy jajka i aromat. Wszystko dokładnie mieszamy.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo do masy. Na koniec dolewamy mleko.
Formę wykładamy papierem do pieczenia (mała keksówka) i wlewamy ciasto. Pieczemy 45 minut w 170 stopniach. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
lekkie, niezbyt słodkie ciasto, jeśli ktoś lubimy ciasta bardziej wilgotne, m...
Odsłon: 6443
Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą....
Odsłon: 23633
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2419
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 113
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2419
Składniki
Masło i cukier puder ucieramy na puszystą masę. Dodajemy jajka i aromat. Wszystko dokładnie mieszamy.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo do masy. Na koniec dolewamy mleko.
Formę wykładamy papierem do pieczenia (mała keksówka) i wlewamy ciasto. Pieczemy 45 minut w 170 stopniach. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 22
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 59