Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2235

Dodano:

Odsłon: 5090

Intensywnie cytrynowe ciasto do przygotowania w kilka minut.

Składniki

  • 350 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 50 g miękkiego masła
  • 150 g cukru pudru (u mnie zmielony słodzik)
  • 4 jaja w temp. pokojowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 8 łyżek mleka w temp. pokojowej
  • skórka i sok z 1 cytryny (lub aromat cytrynowy)
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto cytrynowe

Przygotowanie

  1. Masło i cukier puder ucieramy na puszystą masę. Dodajemy jajka i aromat. Wszystko dokładnie mieszamy.

  2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo do masy. Na koniec dolewamy mleko.

  3. Formę wykładamy papierem do pieczenia (mała keksówka) i wlewamy ciasto. Pieczemy 45 minut w 170 stopniach. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń