Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek cytrynowy z dodatkiem budyniu i kokosu. Porzeczki orzeźwiają, kruszonka chrupie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3235
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3235
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
TORTOWNICA 20-21 cm. Do ciasta wszystkie produkty w temperaturze pokojowej. Porzeczki delikatnie oberwać z gałązek, przełożyć na talerz, posypać odrobiną mąki i kokosu, lekko potrząsnąć aby obtoczyć. Kruszonka. Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Wstawiamy do lodówki. Mąkę wymieszać z budyniem, proszkiem do pieczenia i startą skórką cytrynową. Masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, cały czas ucierając. Dodać mąkę, w miarę potrzeby mleko i ucierać tylko do połączenia się składników. Tortownicę wysmarować margaryną posypać bułką tartą.Przełożyć do niej ciasto, wyrównać, a na górę równomiernie rozsypać porzeczki. Wierzch posypać kruszonką.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 50 minut do suchego patyczka.