Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i łatwe ciasto zapraszam po przepis
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Z jajek oddzielam białka i żółtko osobno ,miękka margarynę ucieram z cukrem i dodaje po jednym żółtko i do utartej masy wsypuje mąkę z proszkiem dodaje sok wyciśnięty z cytryny i otarta skórkę z cytryny .
W drugiej misce ubijam białka z odrobina soli i po woli lace z reszta składników i wsypuje rodzynki mieszam ,gotowe ciasto wlewam do formy 22 cm i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 30 minut .
Polewa składniki polewy daje do rondelka rozpuszczam i odstawiam by ostygła i zgasła. gdy ciasto ostygnie polewam polewa i posypuje posypką ,po dokładne wykonanie zapraszam na film smacznego