Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MOCNO KAKAOWE CIASTO Z KREMEM KOKOSOWYM
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
UBIJAMY BIAŁKA NA SZTYWNĄ PIANĘ. DODAJEMY CUKIER,ŻÓŁTKA. NASTĘPNIE PRZESIEWAMY MĄKĘ,KAKAO,PR.DO PIECZENIA DO MASY I DELIKATNIE MIESZAMY DO POŁĄCZENIA SKŁADNIKÓW MASĘ DZIELIMY NA DWIE BLACHY,PIECZEMY W 170C OK.30 MIN PO UPIECZENIU STUDZIMY . wymiar blachy: 35/25
MLEKO WLEWAMY DO GARNKA,WSYPUJEMY CUKRY,WIÓRKA I GOTUJEMY NA WOLNYM OGNIU,DO CZASU KIEDY MLEKO NIE WSIĄKNIE W KOKOS. DO CIEPŁEJ MASY KOKOSOWEJ( NIE WRZĄCEJ) DODAJEMY MASŁO LUB MARGARYNĘ I MIESZAMY DO ROZPUSZCZENIA. ODSTAWIAMY DO WYSTUDZENIA
WYSTUDZONĄ MASĘ KOKOSOWĄ NAKŁADAMY NA PIERWSZY BISZKOPT,NASTĘPNYM PRZYKRYWAMY. W KĄPIELI WODNEJ ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ ,DODAJEMY KAKAO I MLEKO,I MIESZAMY DOPÓKI NIE POWSTANIE JEDNOLITA POLEWA. LEKKO OSTUDZONĄ WLEWAMY NA WIERZCH CIASTA UBIJAMY ŚMIETANKĘ Z CUKREM WANILIOWYM I DOWOLNIE DEKORUJEMY