Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedną warstwę można posmarować powidłami śliwkowymi, aby trochę przełamać słodki smak.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 105
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 105
Składniki
Białka ubić z cukrem na gęstą masę. Dodać mąkę, kakao i 5 dag roztopionej i wystudzonej margaryny. Dokładnie zmiksować. Wlać do formy(10x25) wyłożonej papierem. Piec ok. 35 min w temp.180 st.
Wystudzone ciasto przekroić na 3 części.
Resztę margaryny roztopić. Dodać czekolady. Ciągle mieszać do momentu roztopienia się czekolad. Dodać cukier puder. Dokładnie wymieszać. Masę wystudzić często mieszając. W miarę stygnięcia masa będzie gęstnieć. Posmarować ciasto między warstwami oraz wierzch i boki ciasta. Obsypać płatkami migdałowymi.